BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, March 20, 2011

~ * Setitis Budi...Segunung Intan * ~

~ Sekalung Penghargaan Dan ucapan Terima Kasih ~

Meniti perjuangan ini...melangkah dengan izin suami tercinta...redha suami anugerah Illahi...
Ku bersyukur ke hadrat MU Illahi
Limpahan rahmat dan hidayah yang melimpah ruah...
Keluarga yang bahagia...
Sahabat handai yang sentiasa mendoakan..
Alhamdulillah...ku syukuri rahmat dan nikmat MU Illahi..
Berkati lah perjuangan ku
Bimbing lah diri ku kejalan MU yang benar dan lurus
Aku pasrah segala ketentuan MU YA ALLAH.


Sekalung penghargaan dan terima kasih untuk semua yang banyak membantu merealisasikan halatuju PERSIAP...tanpa doa dan sokongan semua saya tidak mampu melaksanakan amanah Allah ini.

Jutaan terima kasih kepada ahli-ahli PERSIAP terdahulu yang telah membina landasan untuk PERSIAP terus mengorak langkah sehingga kesaat ini. Jasa bakti serta pengorbanan semua menjadi wadah untuk saya dan genarasi kini menyusun halatuju...''ILMU DITINGKATKAN...KEBAJIKAN DIUTAMAKAN''...

Dalam meneruskan perjuangan ini...tidak dapat saya menepis tomahan dan sindiran...saya ingat kata-kata salah seorang adik saya..''SUSAH KITA DATANGNYA DARI ALLAH...SENANG KITA JUGA DATANG DARI ALLAH''...yang baik pasti ada halangan dan dugaan...

Pengajaran tidak ternilai harganya....kadangkala, kita sudah cukup baik, tetapi siapalah diri kita untuk memberikan "GRED" kepada diri sendiri...setiap diri manusia itu penuh dihiasi dengan kelebihan dan kelemahan. Hanya Allah SWT sahaja yang Maha Sempurna.

Atas rasa kasih sayang...saya zahirkan sekian lama...bermula dari bawah...dengan izin Allah jua berada dalam situasi ini...untuk mengakhiri segalanya dalam tempoh 6 atau 8 tahun...saya dan suami akan berundur...janji Allah itu pasti...sebagai manusia kerdil mungkin tempoh itu tidak sampai kepenghujungnya...takdir Allah tiada siapa dapat menduga...mungkin esok...lusa... Allah mengambil nyawa ini...semua itu ketentuan Allah...semua itu qada qadar Allah...hanya Allah Yang Maha Mengetahui...

Selagi Allah izinkan bernafas di dunia NYA ini...saya dan suami akan terus menjalankan amanah Allah ini...seandainya Allah mengkehendaki kami berundur...kami terima dengan berlapang dada...bahawa segalanya kehendakNYA jua...biar pun umpat keji diberikan...Alhamdulillah...saya dan suami mendoakan insan mulia ini sentiasa mendapat rahmat dan hidayah dari Allah SWT...sentiasa diberi Allah kesihatan yang baik...rezeki yang melimpah ruah..bahagia di dunia dan di akhirat nanti...InsyaAllah.

Dalam mengatur langkah sebagai pemimpin...pasti ruang-ruang kelemahan ada dalam diri saya dan suami...apa jua yang dizahirkan walaupun jutaan "IKHLAS" dilafazkan...sudah pasti tidak semua insan dapat menerimanya...itu lah hak kita sebagai hamba Allah...tiada paksaan untuk semua pihak menerima...hanya kepada Allah SWT kami berserah...kerana janji Allah SWT itu janji yang pasti dan benar belaka.

Tempoh setahun lebih sebagai YDP...diri saya sudah dinilai dengan penuh berhemah...Alhamdulillah..ramai rupanya insan diluar sana amat prihatin dan sentiasa menyedarkan diri saya...itulah kasih sayang Allah kepada saya...terima kasih kerana menyedarkan saya dari mimpi indah...mengingatkan saya dalam setiap langkah yang saya atur...andai tiada tomahan dan kata nista ini...mungkin saya terus dibuai mimpi-mimpi indah...terima kasih kepada insan mulia ini.

Sepanjang tempoh ini juga...saya amat bersyukur dan amat berterima kasih kepada insan yang banyak menyokong dan sentiasa menghulur bantuan untuk menjayakan aktiviti PERSIAP...samaada ahli PERSIAP dari pelbagai peringkat..kakitangan lelaki...dari peringkat atasan sehingga pemandu kenderaan. Keluhuran...keikhlasan...pengorbanan semua yang terlibat bersama-sama saya selama ini saya sanjung tinggi...tanpa semua pihak ini saya tidak mampu menjalankan amanah Allah ini.

Kehadrat Allah SWT saya panjatkan doa semoga semua yang terlibat secara langsung ataupun tidak langsung...diberi Allah kesejahteraan dunia akhirat...hanya Allah SWT saja yang dapat membalas segala budi baik...susah payah serta pengorbanan meninggalkan seketika anak...isteri...suami dalam sama-sama memperkasakan halatuju JABATAN PENJARA MALAYSIA dan PERSIAP.

Akhir kata saya..suami dan anak-anak menyusun sepuluh jari memohon beribu kemaafan...andai selama ini saya banyak menyusahkan pelbagai pihak...untuk merealisasikan impian kita bersama...untuk JABATAN PENJARA MALAYSIA dan PERSIAP yang kita sayangi...kita keluarga yang hebat...sama-sama kita seiringan membangun ummah warga yang cemerlang...gemilang...terbilang.

Ikhlas Selalu
Zulkifli Omar
Noraini Man.